Om oss

Vi har samlet de lokale bøndene og småskala produsentene, og bringer maten til deg. Dette er varer som det ellers kan være vanskelig å få tak i. Noen av matprodusentene finner du på Bondens Marked, men enda flere selger kun fra gården, eller kun til restauranter. Noen er nystartet og mangler salgskanal idag - her blir LokalmatPortalen viktig for å få maten ut - og få en fair pris tilbake! 

Her finner du håndtverksmessig produsert, økologisk, usprøytet, kortreist og lokalprodusert mat. Du kan være trygg på at dyrene har hatt det bra, her vinner idealismen over kapitalismen. Med ditt bidrag hjelper du bøndene på de små gårdene til å overleve. 

Initiativet Lokalmat Trondheim ble startet høsten 2017, med bakgrunn i at lokale kvalitetsprodukter var vanskelig å finne. Etter hvert som vi lærte flere bønder å produsenter å kjenne, oppdaget vi at mange sliter med å få maten ut til folket. Dyrking og husdyrhold har man mye kompetanse på, men nettbutikksnekring, rekamering og kundeservice kan være verre å rekke over. Dette har nå blitt vår viktigste oppgave: Å hjelpe norske småskala bønder og produsenter med å nå ut til folket med maten de produserer. Hjelp oss å hjelpe gjennom å handle, enten direkte hos produsenten eller via Lokalmatportalen.

Vi jobber nå hver dag med å samle flest mulig produsenter i en felles, brukervennlig portal, med sikte på at mest mulig av prisen du betaler skal gå tilbake til produsentene, slik at de kan fortsette sin gode jobb med å lage ren kvalitetsmat til oss forbrukere. Vi ønsker alle velkommen, det eneste vi krever er at produsenten skal være registrert og/eller godkjent hos Mattilsynet.
Støtt din lokale bonde gjennom å handle lokal mat. Din handel utgjør livsgrunnlaget for de små, ærlige gårdene som er fulle av kjærlighet til dyra, naturen og faget.

Regjeringen oppfordrer til storskala produksjon og industrielt dyrehold. Det er billigere å fôre dyrene med subsidiert kraftfôr laget av soya fra Brasil, enn å la dyrene beite utenfor fjøset. Kulturlandskapet vokser igjen. Små bønder skvises ut og må gi tapt i konkurransen mot de store matkjedene og industriprodusentene. Selvforsyningsgraden i Norge har sunket til under 40%.

Vi trenger heltene på de lokale gårdene, som ikke gir opp, som setter dyrevelferden og kvaliteten fremst. Som nekter å fôre med kraftfôr og forebygge med antibiotika. Dyra deres bidrar til kulturlandskapet. Produktene er av aller høyeste kvalitet. Kjærligheten til dyra, naturen og håndverket er imponerende!

Det holder ikke at du synes idéen om å handle lokalt er bra. For å utgjøre en forskjell må du også handle!
Lokalmatportalen.no driftes av Wenche & Linn Fremo, via selskapet Localefood AS, organisasjonsnummer 920033784.