Invester i Lokalmatportalen!

Norsk lokalmat samlet på ett sted

En folkebevegelse har startet i Norge. Folket vil ha lokalmat. Kortreist, ækte, kvalitetsvarer skapt med kjærlighet og kunnskap. Håndverksmessig. Med god dyrevelferd og rettferdig betaling til bonden. Vi vil ha matmangfold og levende bygder i Norge. Det handler også om å utnytte vårt lands naturlige ressurser, og øke selvforsyningsgraden.

Mange er vi som lurer på hvordan vi skal få tak i denne lokalmaten. Samtidig sliter bonden med å nå ut til forbrukeren, til deg og meg. Lokalmatportalen bringer oss sammen! Her kan alle bønder og småskala produsenter fra hele Norge legge ut sine varer for salg. Bonden oppretter hentepunkter eller tilbyr hjemlevering, alene eller i samarbeid med andre bønder i nærområdet. Det blir enkelt for deg å finne lokalmaten, og du støtter din lokale bonde ved å handle. 

Gjennom å investere i Lokalmatportalen, investerer du også i deg selv og landet vårt. Sammen gjør vi det enkelt for de små bøndene og småskala matprodusentene å nå ut med maten de produserer. Og enkelt for deg og meg som konsumenter å finne maten.

Regjeringen hadde som mål at det i 2025 skulle omsettes lokalmat for 10 milliarder i Norge. I 2018 omsattes det for 11 milliarder! Markedet er der, og det er voksende. Etterspørselen er enorm. Behovet er skrikende. Å komme seg inn i dagligvarehandelen er vanskelig for en småskala produsent. De store kjedene dominerer. Om man først kommer seg inn, må man garantere jevn levering, noe som langt ifra alle kan. Og størsteparten av inntekten går til butikken og distributøren, ikke til matprodusenten. 

Vi vil etablere et marked utenom og uavhengig av de store kjedene. Som er åpent for alle (forutsatt registrering/godkjenning hos mattilsynet). Vi trenger dette for å sikre mattryggheten i Norge. Selvforsyningsgraden er nede i under 40%. Tiden er moden for dette nå, fordi folket har våknet. Flere og flere blir bevisste på hvilken mat de spiser, og hvor den kommer fra. Maten skal være ren. Dyrene skal ha hatt det bra. Bonden skal ikke skvises til beinet, men kunne produsere kvalitetsmat og få rettferdig betalt for det. 

Hvem er vi

Wenche Fremo

Wenche Fremo

Primus motor og hjernen bak Lokalmatportalen. Agerer som Daglig leder, produktutvikler, designer, henter og leverer varer, gjør regnskapet og følger opp utviklerteamet.

Wenche har erfaring fra Med.Tech, bank og forsikring. Også drevet gårdsbruk. 11 år i bankverden innenfor retail og bedrift, som leder, key account manager, bedriftsrådgiver, salgssjef og prosjektleder. De siste årene har hun utviklet et brennende engasjement for lokalmat, og det å holde liv i bøndene og landet vårt. 

Ahtesham Virk

Ahtesham Virk

Medgründer og nestleder, finans- og logistikkansvarlig

Ahtesham har erfaring fra bedriftsutvikling, strategi, endringsledelse og logistikk. Bred ledelseserfaring innen finansiering og logistikk i Norden og Nord Europa. Tidligere gründer av finansformidlingsforetaket Eminentor.

Linn Fremo

Linn Fremo

Medgründer, produsentkontakt og foredragsholder. Teknisk kompetent, lærer seg det som trengs når det trengs. Har bl.a. bygget Shopify-pilot butikken og laget filmen. Vil reise rundt og holde foredrag i vårt avlange land, etter lansering.

Linn har jobbet 20 år i oljebransjen som servicetekniker. Rotasjonen muliggjør 100% jobbing med Lokalmatportalen hver andre måned.

 

Hva holder vi på å lage?

En portal der bonden kan legge ut sine varer for salg. Bonden kan selv opprette hentepunkter og hjemleveringsalternativ. Produsentene kan samarbeide om felles hentepunkter. Bonden trenger ikke å lage og drifte sin egen nettbutikk, eller å bruke penger på markedsføring. Som forbruker finner du all tilgjengelig lokalmat fra hele Norge på ett sted. Du kan sortere på område, type matvare, allergener, eller finne frem via kartet. 

Lokalmatportalen skjermbilder

Hva skal vi bruke pengene til?

1. Bred lansering i Norge

2. Videre utvikling av portalen

  • Bedriftsprofil - fakturering, kredittsjekk
  • Automatisk klagehåndtering
  • Meldingssystem bonde - konsument
  • Rating og omtaler av produkter og produsenter
  • Blogg med relevant innhold
  • Oppskriftsdatabase
  • Mulighet for ekstern annonsering

3. App for Android og iOS 

Lokalmatportalen - bra for bonden og bra for deg! <3

Hva er forskjellen mellom Lokalmatportalen og REKO-ringer?

Mange har hørt om REKO-ringer. Det er Facebook-grupper hvor det foregår salg av lokalmat. Det har virkelig slått an i Norge siden oppstarten i 2017, og viser hvor stort behovet for en distribusjonskanal mellom bonde/produsent og forbruker er. REKO har også bevist at distribusjons-modellen med utleveringssteder fungerer. Forbrukeren er villig til å dra og hente varer på avtalt tid og sted, og bonden er villig til å dra for å levere ut. 

Vi ser ikke på Lokalmatportalen som en konkurrent til REKO, men et komplement. Vi vil utfylle hverandre på en god måte. Lokalmatportalen er tilgjengelig i hele landet, også der det ikke er etablert REKO-ringer. Lokalmatportalen vil også være fint for produsenter som ikke "får plass" i eksisterende REKO-ringer, og for bønder som ikke produserer jevnt over hele året, men kun f.eks. på høsten når det slaktes, eller honningen er slynget. Man kan også tenke seg en kombinasjon, der bonden skal levere på REKO, og ønsker å opprette flere stopp på veien, for å maksimere den kanskje ellers vel lange turen til utlevering. Les mer om forskjellene mellom REKO og Lokalmatportalen her.

Ønsker du å investere i Lokalmatportalen?

Her kan du melde din interesse for å investere i Lokalmatportalen.

Finansieringsmål: 1-3 millioner kr
Selskapsverdi: 6,5 millioner kr
Minimum per investor: 2.470 kr
Pris per aksje: 65 kr

Fyll ut skjema under, og du vil bli registrert for forhåndskjøp. Det betyr at du får tilgang til å investere 2 dager før offisiell åpning av emisjonen. Velkommen med på laget! Vil du vite mer? Ta kontakt: info@localefood.no