Oppskrifter

Emmerbrød

Postet av Wenche Fremo den

Emmer er et urkorn med svært skjørt gluten. Det gjør at mange tåler emmer, selv om de ikke tåler andre melsorter. Emmer kan dog være utfordrende å bake med alene, da glutennettverket ikke blir så sterkt. Vi anbefaler derfor at du baker emmerbrød i form.  Om du ønsker å lære mer om baking med urkorn, anbefaler vi Gullimunn´s bakekurs. Her får du en oppskrift som vi lærte på deres bakekurs i 2018. Brødet ble overraskende godt, og svært mektig. Emmerbrød Dag 1: Fordeig3 dl vann 37-40 grader50 g hakkede hasselnøtter (kan sløyfes)300 g emmermel1 g gjær (helst økologisk)Alle ingredienser og...

Les mer →


Grytebrød med surdeig

Postet av Wenche Fremo den

Om du har lyst til å bake med surdeig istedenfor gjær, kan grytebrød være en fin plass å starte. Her er det stor sjans for at du lykkes på første forsøk!

Les mer →


Spearribs med coleslaw

Postet av Wenche Fremo den

  Oppskriften er delt med oss av Stian og Sila på Leingården.   For 15 år siden fikk jeg servert spearribs av villsau på Sjøbua Spiseri i Flatanger. Det var kjærlighet fra første bit; himmelsk!!! Den opplevelsen soler seg fremdeles stolt på topp 3 på min liste over beste restaurantbesøk! Einar er virkelig en kokk etter min smak. Han har fokus på gode lokale råvarer, presenterer de usminket og ekte, med gode rene smaker. Kanskje var det hans himmelske spearribs som gjorde han til et førstevalg som kokk i vårt bryllup. Vi kunne ikke gjort et bedre valg!
 Dette er luksus grillmat...

Les mer →


Langtidsstekt kjelår

Postet av Wenche Fremo den

Oppskriften er delt med oss av Stian og Sila på Leingården.   Langtidssteking på lav varme passer perfekt for kjelår. Får det i tillegg hvile natten over i en god marinade, blir resultatet enestående. Denne oppskriften er fra det Sicilianske kjøkken, og er nok ikke en rett man slenger sammen på impuls en fredags kveld. Den er verken komplisert eller arbeidskrevende, men tar fort et par døgn. Én natt i marinade og èn natt i stekeovnen. Men jeg lover deg; denne steken er verdt ventetiden! FREMGANGSMÅTE Et kjelår bør være nok til 4 personer, om det ikke er et veldig lite slakt....

Les mer →


Boergeit Curry

Postet av Wenche Fremo den

Oppskriften er delt med oss av Stian og Sila på Leingården.   Dette er vår favorittgryte nr. 1!
 Når høsten kommer luskende med sine mørke kjølige kvelder, er det ikke noe som passer bedre enn en het curry; en fargesprakende eksplosjon av smaker! Når lokket løftes av gryta, starter en eventyrlig reise blant glorete busser, kyr, motorsykler, gateselgere med fargerike krydderier, eksotiske sydende kafeer, yoga, steintempler og Bollywood! Curry er et tamilsk ord for saus, og er en fellesbetegnelse på mange aromatiske retter fra det indiske og thailandske kjøkken. Den er enda bedre som oppvarmet, da alle smakene setter seg skikkelig. Inviter...

Les mer →