Blog

Hvorfor Økologisk?

Postet av Wenche Fremo den

Levende jord Verdens matjord er en knapp ressurs. Ved økologisk drift dyrkes og ivaretas jorda like fullt som plantene som vokser der. Økologisk jord har et rikere liv med flere mikroorganismer og meitemark. Meitemarken bidrar til gjennom lufting, drenering og omsetting av organisk materiale. Bakterier, sopp og ørsmå organismer skaper en levende jord. Sammen gjør de jorda mer fruktbar.   Bier Biene er helt avgjørende for verdens matproduksjon. De pollinerer omkring en tredjedel av all mat vi spiser. Nå trues biene av en global masse død, som blant annet skyldes utstrakt bruk av sprøytemidler. For bier og humler er økologiske...

Les mer →


Middagstips - Økologisk Festsuppe fra Haugen Gård

Postet av Wenche Fremo den

Økologisk og kortreist Festsuppe er et godt alternativ til den tradisjonelle sodden. Deilig hverdagsmiddag, eller et mer luksuriøst alternativ til barnedåp, konfirmasjon, begravelser, eller hvorfor ikke nattmat på bryllupet.

Les mer →