Blog

Hvorfor Økologisk?

Postet av Wenche Fremo den

Levende jord Verdens matjord er en knapp ressurs. Ved økologisk drift dyrkes og ivaretas jorda like fullt som plantene som vokser der. Økologisk jord har et rikere liv med flere mikroorganismer og meitemark. Meitemarken bidrar til gjennom lufting, drenering og omsetting av organisk materiale. Bakterier, sopp og ørsmå organismer skaper en levende jord. Sammen gjør de jorda mer fruktbar.   Bier Biene er helt avgjørende for verdens matproduksjon. De pollinerer omkring en tredjedel av all mat vi spiser. Nå trues biene av en global masse død, som blant annet skyldes utstrakt bruk av sprøytemidler. For bier og humler er økologiske...

Les mer →


Middagstips - Økologisk Festsuppe fra Haugen Gård

Postet av Wenche Fremo den

Økologisk og kortreist Festsuppe er et godt alternativ til den tradisjonelle sodden. Deilig hverdagsmiddag, eller et mer luksuriøst alternativ til barnedåp, konfirmasjon, begravelser, eller hvorfor ikke nattmat på bryllupet.

Les mer →


Hvordan skal jeg få i meg nok jod?

Postet av Grethe Fremo-Bjørn den

I det siste har jeg lagt om kostholdet. Jeg spiser mindre og mindre kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg, og mer og mer grønnsaker, frukt, linser og bønner. Denne endringen i matvaner har gått gradvis, og skjedd helt naturlig. Jeg har ikke på noe tidspunkt tatt noe dramatisk valg, men lærer mer og mer om vegetarmat og kjenner at kroppen vil ha det. Her om dagen snakket jeg med ei venninne som sa at hun spiser mye torsk og annen hvit fisk for å få i seg nok jod. Det fikk meg til å begynne å lure på – får jeg...

Les mer →